Esittely
Ottelutilastot
Luja Lilat - Useita
2021-2022 - C-tytöt - C - tytöt SM sarja
Klo 13:00 Kuortane
9
Huh

Ennakkoinfo


SM-finaalit Kuortaneella

C-tyttöjen SM-finaalit


C-junioreiden SM-finaalit pelattiin 9.-10.4 Kuortaneella. Laihian Lujasta finaaliin eli 16 parhaan joukkoon oli selviytynyt C-tyttöjen joukkue Lilat. Finaaliin lähdettiin aika huonoista lähtökohdista, kun viimeisen kuukauden aikana oli joukkueeseen tullut useita loukkaantumisia ja vielä edeltävällä viikolla muutama tyttö oli kipeänä. Pari päivää ennen finaalia ei ollut vielä varmaa saadaanko edes koko joukkuetta kasaan. Kaikki Lilat pääsivät kuitenkin matkaan, mikä oli hieno asia. Treenaamisen puute ja puolikuntoisuus kuitenkin vei odotuksia aika paljon alaspäin ennen viikonloppua.

Lauantaille ei saatu ihan koko porukkaa vielä mukaan peleihin ja pari tyttöä istui vaihtopenkillä huoltajan roolissa. Alkulohkossa vastaan tuli Safiirit Kempeleestä, PuMa C1 Helsingistä ja Vihdin Lentopallo. Etukäteen Safiireista ja Vihdin joukkueesta ei ollut kokemusta, kun he olivat koko kauden pelanneet alemmissa pooleissa kuin Lilat. PuMa taas oli entuudestaan erittäin tuttu ja paha vastus. Alkusarjan peleissä Lilojen peli ei ollut parhaimmillaan, mutta tarvittava saatiin tehtyä eli päästiin lohkokakkosena puolivälieriin. Ainoa tappio alkusarjassa tuli PuMan joukkuetta vastaan numeroin 2-0.

Sunnuntaina puolivälierässä vastaan tuli myös uusi tuttavuus Mikkelin Passarit, joka tiedettiin kovaksi joukkueeksi, jossa on monta pitkää tyttöä. Sitä ei oltu kertaakaan kauden aikana kohdattu, koska Lilat ja Passarit olivat aina eri aikaa A- tai B-poolissa. Puolivälierässä peli alkoi jo kulkemaan niinkuin pitää ja Lilat voitti Mikkelin lopulta aika selvästi 2-0 ja eteni välierään ja mitalipeleihin!

Välierässä vastaan tuli VaLePa, jota vastaan oli kaudella pelattu useasti ja joka kerta VaLePa oli vähän vahvempi. Altavastaajana siis lähdettiin peliin. Ensimmäisestä erästä tuli tappio 25-19. Toiseen erään Lilat lähti taistelemaan ja se venyikin jatkopalloille ja päättyi Lilojen voittoon lukemin 28-26. Kolmatta erää mentiin tasaväkisesti aina 10-10 tilanteeseen asti, mutta sitten VaLePa karkasi ja vei voiton lukemin 15-11. Seuraavaksi oli edessä pettymyksen käsittely ja valmistautuminen pronssiotteluun.

Pronssiottelussa tuli vastaan tuttu joukkue PuMa C1. Ensimmäisessä erässä Lilat suorastaan jyräsi ja vei voiton 25-14. Toisen erän alku oli Liloille synkkä ja PuMa pääsi karkuun ja kasvatti tasaisesti johtoaan jo 20-12 tilanteeseen. Lilat kuitenkin taisteli loppuun asti, mutta erä päättyi PuMa:lle 25-20. Kolmas erä meni tasaisesti aina 13-13 tilanteeseen. PuMa teki kuitenkin viimeiset kaksi pistettä ja voitti ottelun lukemin 2-1. Hieno taistelu oli tytöiltä ja tuloksena todella hieno 4. sija! Pettymys tietenkin oli iso, kun pronssi karkasi kahden pisteen erolla vastustajalle...

Aivan mahtava SM-finaali ja koko kausi Liloilta! Vaikka nelossija on tietysti pieni pettymys, kirkastuu sen merkitys varmasti. C-tyttöjen sarjassa pelasi tällä kaudella 132 joukkuetta ja Lilat pystyi koko kauden pitämään tasonsa ja olemaan koko ajan joko A- tai B-poolissa.

Iso kiitos kaikille C-tyttöjoukkueen sponsoreille ja taustajoukoille sekä kaikista isoin kiitos Pauliinalle ja Karille, jotka ovat rakentaneet pienen Laihian joukkueen F-ikäisistä aina C-tyttöjen SM-finaaliin asti ja yhdeksi parhaaksi ikäluokkansa joukkueeksi Suomessa!

Markku Peurala
jojo

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Lilat -
( - ) ( - ) ( - )
Useita
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Toukokuu   »
Kategoriat