Suomenmestaruushopeaa ja pronssia Laihian Lujan painijoille
Julkaistu: 13.04.2019 00.00

Tänään lauantaina kisattiin kadettien (alle 17 vuotta) suomenmestaruuskilpailut kreikkalais-roomalaisessa painissa. Kälviän Tarmo järjestämissä kilpailuissa, Kokkolan Hollihaan koululla, oli mukana 83 kadetti-ikäistä painijaa ympäri Suomen. Vuoden kovatasoisin kilpailu oli myös Laihian kilpapainijoiden päätavoite tälle vuodelle. Tavoitteeksi asetettu 1-3 mitalisijaa saavutettiin sillä Laihialle saatiin noin kahden vuosikymmenen tauon jälkeen ensimmäiset viralliset painin SM-mitalistit. Hugo Hautamäki paini hopeaa sarjassa 60 kg ja Elias Lyyski pronssia sarjassa 71 kg. Hugon tie hopeaan kulki neljän voiton kautta finaaliin, jossa tuli tiukkojen vääntöjen jälkeen tappio Aleksi Tuukkalalle (Ylä-Tikkurilan Kipinä) teknisin pistein 15-5. Elias paini niin ikään neljä ottelua ennen pronssimatsia. Päivän ainoa tappio toisessa ottelussa, jonka Niko Hynninen (Vuoksenniskan Vesa) lopulta voitti selätyksellä. Myös Jedi Lönn paini vahvasti molemmat ottelut sarjassa 65 kg, mutta jotka päättyivät niukkiin tappioihin tasapistein 1-1 ja 3-3. Voitot ratkesivat vain vastustajan saadessa viimeisimmät aktiivisuuspisteet ottelussa.

Painijaoston puheenjohtaja Jani Ala-Luhtala oli poikien saavutuksiin todella tyytyväinen. Näitä samoja poikia nassikoista asti valmentaneena Ala-Luhtala totesi että tietynlainen tavoite on saavutettu. ”12 vuotta olen tätä päivää odottanut ja tänään tämä haave toteutui vihdoinkin. Kolmen painijan voimin lähdettiin matkaan tänään ja kotiin tuotiin kaksi mitalia. Työ jatkuu tämän tärkeän etapin kautta, Pohjanmaan alueella tehty työ painin eteen alkaa tuottamaan tulosta”, Ala-Luhtala toteaa ja lähettää vielä lämpimät onnittelut mitalisteille.

60 kg kadetit
1. Aleksi Tuukkala, Ylä-Tikkurilan kipinä 2. Hugo Hautamäki Laihian Luja 3. Veeti Kajanne Ylä-Tikkurilan Kipinä 4. Anssi Järvinen Kuortaneen Kunto 5. Veeti Purolainen Koovee 5. Veli-Matti Aikio Lapin Veikot 7. Ukko Pakkanen Porvoon Weikot 8. Onni Mäkelä Perhon Kiri 9. Niklas Lehtonen Koovee 10. Teemu Maijala Kemin Into 10. Otto Sallström Porvoon Weikot

71 kg kadetit
9 Osallistujaa 1. Niko Hynninen Vuoksenniskan Vesa 2. Aapo Viitala Ilmajoen Kisailijat 3. Elias Lyyski Laihian Luja 4. Riku Suhonen Vaajakosken Kuohu 5. Jesper Härkänen Ylä-Tikkurilan Kipinä 5. Otto Malinen Lapin Lukko 7. Radu Onoiu Vantaan Sampo 8. Markus Vittaniemi Haukiputaan Heitto 9. Tim Heininen Rauman Voimailijat

Kadettien kr.room painin SM-kilpailut Kokkolassa 13.4.2019 tulokset.

Sunnuntaina kisat jatkuivat Kokkolassa pienempien kilpapainijoiden osalta Kokko-Kalle Games-turnauksessa. Josefiina Tuominen palkittiin kisojen parhaana tyttöpainijana, hän voitti sarjansa tytöt 32 kg. Matias Onnenlehdolle hopeaa sarjassa pojat alle 17 v, 35 kg. Myös Elias Kallio paini hienosti pronssille sarjassa pojat 11 v, 42 kg. Ikäkausisarjassa pojat 10 v, 45 kg laihialainen kolmikko kisasi kolmestaan ja voiton otti Jami Kallio, toisena Joonas Kallio ja kolmentena Jooas Saukko. Lisäksi napattiin pistesijoja, tärkeää jälleen kerran oli se että mukana oli iso joukko painijoita ja tärkeää kisakokemusta saatiin kerättyä tulevaisuutta varten.