Lujan P10 pojille hopeaa Messu Cupista
6.9.2020 21:57 Uutiset / P10

Lujan P10-pojille hopeaa Messu Cupista

Laihian Lujan P10-joukkueelta lähti yhdentoista pojan tiimi Kauhajoen Messu Cupiin 5.-6.9.2020 puolustamaan edellisenä vuonna samaisesta turnauksesta saatua mestaruutta.

Vähän taustaa: Korona-kevät vaikutti kesän peleihin niin, että pelattavat sarjat eivät toteutuneetkaan suunnitellusti eikä muihin turnauksiin kesän aikana osallistuttu. Peleissä on siis kierrätetty tasaisesti 25 poikaa kautta kesän ja pelikaverit ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Nyt olikin kiva pelata samalla kokoonpanolla useampi peli putkeen.

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Sisu. Peli oli Lujan hallintaa ja siitä alkoi voittoputki. Toinen peli oli IK:n -11 syntyneitä vastaan, joilla oli mukana myös kovia tyttöfutaajia. Tämä peli päättyi 5-3 Lujalle. Päivän kolmas peli käytiin Jalasta vastaan; se taisteltiin lopulta itselle maalinumeroin 3-6. Maalien teossa kunnostautui varsinkin Emil Perttula.

Lauantain pelien teemana oli pelirohkeus ja peli-ilo. Pelit eivät välttämättä koko ajan näyttäneet ihan "valmentajien pelikirjan mukaiselta”; rohkeutta peräänkuulutettiinkin useaan otteeseen. Monia upeita syöttöketjuja ja taisteluita kyllä nähtiin, mitkä yleensä sitä tulosta tuottivatkin. Pojat onnistuivat onneksi kaivamaan itsestään taistelutahtoa päivän edetessä ja kotimatkalle oli mukava suunnata kolmen voiton jälkeen.

Kiitos huoltajille loppumattomasta kannustuksesta! Mahtavaa myös; suuremmilta sateilta säästyttiin, vaikka ennusteet muuta uumoilivat.

Sunnuntain ensimmäisestä, hiukan vaikeastakin pelistä IK:ta (pitkä päätyyn ja perään-pelityyliä) vastaan klaarattiin voitto ja portti aukesi finaaliin numeroin 3-1. Päätöspeliä jouduttiin odottelemaan kolme tuntia, mutta aika kului pojilla ja vanhemmillakin mieluisasti yhdessä hengaten, paikallisen ABC:n antimia "omassa kabinetissa" nauttien, kentillä vapaasti pallotellen ja Lujan 09-poikien finaalipeliä seuraten.

P10-finaalissa vastaan asettui Närpiön Kraft, joka tiedettiin entuudestaan nopeaksi ja kovaotteiseksi, hyvin pelaavaksi porukaksi. Pelin alussa vastustaja pisti meidän pojat helisemään ja siirtyi upeilla maaleilla johtoasemaan. Puoliajan jälkeen Lujan pojat saivat pelistä paremmin kiinni ja antoivat kaikkensa (kuten valmentajat ja kannustajatkin), niin että loppua kohden saatiin nähdä hienoja onnistumisia. Kultaan asti se ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt: peli päättyi 7-3 tappioon ja Lujan pojat lähtivät hopeamitalit kaulassa kotiin. Häviö kirpaisi poikia loppuvihellyksen hetkellä, mutta mitalit kirkastuvat heidän mielissään varmasti hetkisen päästä hienoiksi hopeiksi.

Turnausviikonlopun kruunasi ja hymyä pettymyksen jälkeen poikien kasvoille toi äitien ja mummun pojille muodostama kunniakuja.

Nyt jatketaan harjoituksia. :)   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Syyskuu   »
Kategoriat