T11/12-joukkueen hieno kausi päätökseen
Julkaistu: 17.09.2021 00.00

T11/12-joukkueen hieno kausi päätökseen

Joukkueen pitkä kausi saatiin päätökseen viikonloppuna. Juhlistimme tyttöjen kanssa kautta kauden päätösjuhlassa 16.9 Centralin alakerrassa saunomisen, uimisen ja purtavan merkeissä. Tytöillä riitti hauskanpitoa ja juhlan lopussa kaikki tytöt saivat kaudesta diplomin, missä oli jokaiselle tytölle oma kuvaus siitä miten kausi oli mennyt ja mitä voisi seuraavalla kaudella kehittää.

Kesä alkoi jalkapalloilun merkeissä, sää oli loistava ulkotreeneihin ja vettä kului niin valmentajilla kuin pelaajillakin monta pulloa. Taisipa vain yhdellä treenikerralla sataa. Aloitimme myös yhteiset kestävyysharjoittelutreenit tyttöjen kanssa ja saimmekin niistä loistavia tuloksia huhti-toukokuussa. Tytöt juoksivat esimerkiksi yhdellä suoritetulla ajanjaksolla 80 suoritusta ja yhteiskilometrejä tuli huimat yli 200km. Juoksutreenit ovat olleet tauolla pelikauden ajan, mutta tulevat jatkumaan nyt syystauon jälkeen.

Pidimme kesällä myös ”Amazing-Race Futistytöt” -tapahtuman, jossa tytöt suunnistivat sekä suorittivat rasteilla monenlaisia jalkapallo- tai muuta taitoja testaavia tehtäviä, joissa yhdessä tekeminen oli tärkeintä. Tapahtuma jäikin tyttöjen mieleen ja ovatkin jo kysyneet, koska pidämme seuraavan kerran samantyyliset treenit. Pidimme kesällä myös yhden oman isomman futistapahtuman, jossa treenasimme 8vs8 pelejä T12 joukkueena kuin T11/12 sekajoukkueena. Pelasimme samalla myös Hippoturnaukseen lähtevien tyttöjen sekä sportin tyttöjen kanssa pelin.

Lähdimme pelaamaan T12 joukkueella Juniorcupenia, Piirisarjaa ja ensimmäisiä 8vs8 harkkapelejäkin pelasimme kesällä. Turnauksissa osallistuimme Wasa Football cupiin sekä kesän päätösturnaukset olivat SyysSemi, johon osallistuimme kahdella joukkueella F9-sarjaan sekä Norrvalla Cup, johon osallistuimme yhdellä joukkueella F9-sarjaan (5vs5) sekä sekajoukkueella (T11/12) F10-sarjaan (8vs8). Kesän pelit ovat olleet todella tasaisia pelejä vastustajien kanssa, voittoja sekä tappioitakin on tullut. Monta maalitolppaa tuli kohdattua, kun pallo ei välillä meinannut maaliin löytyä, mutta tulipa kesän aikana monta kymmentä maalia lopuksi tehtyä, valmentajat eivät tahtoneet pysyneet laskuissa mukana. Kehittyminen yksilönä sekä joukkueena on ollut hienoa koko kesän. Tytöt ovat tehneet yhdessä hyvää työtä tänä kesänä ja tällä joukkueella on hyvä siirtyä ensi kautena 8v8 peleihin ja isolle kentälle.

T11 joukkue lähti pelaamaan Piirisarjaa T11- sekä P11-sarjaan ja tukemaan T10 tyttöjä heidän piirisarja- ja juniorcupen peleihin. Ensimmäinen kesä isolla kentällä on ollut pelillisesti vielä paljon sopeutumista isomman kentän joukkuepeliin, mutta tuloksellisesti joukkue on tehnyt myös kovaa tulosta. Piirisarjassa puolustus oli todella tiivis ja koko kesänä ei oman ikäisissä päästetty kuin muutama maali, hyökkäyspään kuviotkin ovat toimineet aika mukavasti, mutta parannettavaa toki riittää tuleviiin vuosiin. P11 sarjassa pelattiin yhdessä sportin tyttöjen kanssa ja sieltä tytöt saivat paljon kavereita ja valmennus uusia ajatuksia. Välillä vastaan tuli puoli metriä pidempiä poikia, mutta tasapäisesti tytöt taistelivat kaikki ottelut. Kauden huipennuksena tälle YJ-joukkueelle oli Hippo-turnaus jyväskylässä missä päästiin kokeilemaan tasoa suomen kovimpia joukkueita vastaan. ONS, HJK, PK-35 ovat suomen suurimpia seuroja tyttöpuolella ja oli hieno nähdä ettei se Suomen huippu niin kaukana ole, vaikka kyllä kovimmat joukkueet vielä selvästi edellä ovat monissa asioissa. Pohjanmaallahan tytöt ovat ikäluokan parhaita tällä hetkellä, Lujan T11 WFC voitto ja menestys piirisarjassa osoittavat, että jatkossa on hyvä hakea kovia turnauksia muualtakin suomessa.

Joukkueemme sai vahvistusta uusilla tytöillä kesän alussa sekä kesän mittaan, joten saimme hyviä uusia pelaajan alkuja kesän peleihin. Tyttöjen kehitys on kesän aikana ollut huima ja odotettavissa onkin ensi kautena molemmissa ikäluokissa (T11 ja 12) lyömättömät joukkueet, vastustajat varokaa!

Talvella jatkamme treenailua kahtena päivänä Pop-Areenalla, tulemme myös treenailemaan monnarilla kerran viikossa sekä tiedossa myös Pohjanmaan Jalkapalloakatemian pilottikokeilu, joka aloittelee toimintaansa syksyllä. Tähän ovat joukkueemme tytöt innostuneet ilmoittamaan itsensä. Jalkapalloakatemian toiminta-ajatuksena on kehittää motivoituneita harrastajia monipuolisemmalla harjoittelulla kuin mitä normaalissa joukkueharjoittelussa saadaan. Esimerkkinä voimisteluvalmennuksessa kehon lihastasapainoa kehittävät harjoittelut tai yleisurheiluvalmennuksesta saatava juoksutekniikan kehittyminen. Tulemme myös tekemään eri seurojen kanssa yhteistyötä treenien, turnausten ja harkkapelien muodossa. Eli jalkapallotäyteinen talvi on tulossa.

Kiitos vanhemmille ja pelaajille tästä kesästä! Kesä on ollut todella antoisa jalkapallon merkeissä.

Seuran uusimmat