Lilat kohti SM-välieriä kotiturnauksen kautta ja Pinkit turnauksessa Vaasassa
Julkaistu: 05.02.2023 14.43

Lilojen kotiturnaus

Lauantaina 4.2. oli B-tyttöjen SM-sarjassa viimeinen pelikierros ennen välieriä. Liloilla oli Laihialla järjestettävänä C-pooli, jossa pelasi viisi joukkuetta: Luja Lilat, Loimaan Jankko, Muhos Volley, Oriveden Ponnistus ja Arctic Volley Rovaniemeltä. Kaikki joukkueet olivat varmistaneet jo paikkansa SM-välierissä, mutta turnauksessa oli silti panosta, koska korkeampi sijoitus toisi mahdollisesti vähän helpomman välierän.

Pelit aloitettiin klo 10 ja ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Arctic Volley. Tiedossa oli, että tasainen vääntö oli odotettavissa ja että pallo tulee verkon toiselta puolelta kovaa. Ensimmäistä erää Lilat hallitsi aluksi selvästi ja oli jo kahdeksan pisteen johdossa tilanteessa 10-18, mutta sitten oma peli alkoi tökkimään ja vastustaja sai lisää itseluottamusta. Vaikka Liloilla oli erässä kolme eräpalloa, vei Arvo erän 26-24. Toinen erä meni myös ArVo:lle (25-19) ja he veivät ottelun luvuin 2-0.

Toisessa pelissä vastassa oli Loimaan Jankko. Ensimmäisessä erässä Lilat sai hyvän otteen otteen heti alusta ja veivät sen selvin numeroin 25-13. Toinen erä oli taas vaikeampaa niinkuin monesti on ensimmäisen erän ”helpon” voiton jälkeen. Lilat kuitenkin punnersivat voiton myös siitä luvuin 26-24.

Kolmanteen peliin vastaan tuli pitkä OrPo:n joukkue, jossa tyttöjen keskipituus on varmaan sama kuin mitä Liloissa pisimmän tytön pituus 😊 Ensimmäinen erä oli vaikea. Se tehtiin liian helpoksi vastustajalle toimittamalla helppoja palloja, joista oli helppo hyökätä. Toiseen erään tehtiin vähän muutosta pelityyliin ja tulos alkoi näkymään erän alusta lähtien. Siitä kohtuullsen helppo 25-11 voitto ja yksi tärkeä sarjapiste.

Neljännessä pelissä vastassa oli Muhos Volleyn joukkue. Odotusarvo oli, että voitto pitäisi tulla ns. omalla normaalilla pelillä. Tiedettiin kuitenkin, että Muhoksen joukkue voi olla pahimmillaan vaikea vastus. Tytöt alkoivat olemaan myös aika väsyneitä pitkän päivän jälkeen. Ensimmäinen erä vielä jaksettiin hyvin ja siitä tuli selkeä 25-13 voitto. Toisessa erässä väsymys alkoi näkymään ja se oli kirjaimellisesti taistelua viimeisillä voimilla. Lopussa Lilat kuitenkin kaivoivat rutiinilla voiton luvuin 25-19 ja koko ottelu siis 2-0 Liloille.

Liloille lopputuloksena turnauksesta hieno 2. sija. Välieriin lähdetään hakemaan SM-finaalipaikkaa.

Pinkit Vaasassa

Pinkkien peli olivat tällä kierroksella Vaasassa Kiiston vieraana. Kyseessä oli pooli 5F2, jossa oli kolme joukkuetta. Kolmen joukkueen pooleissa pelataan aina kolme erää. Poolissa oli Pinkkien lisäksi KiistoB2 ja NJ/TL.

Ensimmäisestä pelistä Kiistoa vastaan tuli selvä 3-0 voitto (25-11, 25-12, 25-11). Ensimmäisessä erässä oli perushyvää tekemistä ja kaikki toimi. Toinen ja kolmas erä jatkuivat samalla kaavalla ja kentällä oli hyvää taistelua ja äänenkäyttöä ja esim. syöttövirheitä ei tullut juuri ollenkaan. Hyvällä omalla pelillä tuli siis selkeä voitto.

Toisessa pelissä vastaan tuli kova NJ/TL, joka on erittäin tuttu vastus. Tiedossa oli, että heillä on kova ja laadukas syöttö sekä kova hyökkäys. Pinkit kuitenkin pelasivat hienosti ja tekivät pelin kohtuullisen vaikeaksi Nurmolle varsinkin toisessa ja kolmennessa erässä. Varsinkin kolmas erä oli Pinkeiltä hyvä. Siinä pelattiin monia pitkiä palloja ja nähtiin Pinkeiltä monia hyviä suorituksia. Ottelu meni kuitenkin Nurmoon numeroin 0-3 (14-25, 17-25, 18-25).

Turnaus oli Pinkeiltä onnistunut yhdestä tappiosta huolimatta. Peli-ilme pysyi hyvänä kaikki kuusi erää. Kehityskohteena ollut äänen käyttö oli parasta koko kaudella ja pelit sujuivat sen vuoksi paremmin. Hyökkäyksiä saatiin tehtyä monipuolisesti hyvän nosto- ja passipelin ansiosta!

Sekä Lilojen että Pinkkien peleissä oli mahtava kannustus, jota tarvitaan! B-tyttöjen joukkueessa on aina ollut hieno ja sitoutunut porukka, joka mahdollistaa kotiturnausten sujuvan järjestämisen ja myös vieraspeleihin saadaan aina paljon kannustajia mukaan. On myös hienoa, että olemme pystyneet tämänkin kauden pelaamaan kahdella joukkueella. Sen mahdollistaa muutamat vahvistukset Ylihärmästä, Jurvasta ja Isojoelta. Näiden tyttöjen ja heidän perheidensä sitoutuminen joukkueeseen on todella hienoa ja joka viikko jaksetaan lähteä harjoituksiin ja peleihin pitkänkin matkan takaa kelillä millä hyvänsä!