Luja P09 neljäs Eremenko Cupissa Pietarsaaressa
Julkaistu: 13.09.2020 00.00

Luja P09 ikäluokan mahtava peliviikko sai jatkoa 12.9.–13.9.kun kuuden sarjapelin ja edellisen viikonlopun Messu Cupin jäljiltä joukkue suuntasi ajovalonsa kohti Pietarsaarta ja kovatasoista kutsuturnausta Eremenko Cupia. Pitkään ja hartaasti toivotut sadepelitkin näyttivät toteutuvan kun lauantaipäiväksi oli luvattu rankkasateita koko päiväksi. Mausteet onnistuneeseen keitokseen olivat siis olemassa.

Turnauksen avausottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Pietarsaaren Jaro. Vastustaja ei ollut muutamaa viime talven harjoituspeliä lukuunottamatta kovinkaan tuttu. Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäisen puoliajan jälkeen oltiinkin tasalukemissa. Toisella puoliajalla Jaron muutamat erittäin taitavat yksilöt rankaisivat ottelun päättyessä isäntien ansaittuun 1-5 voittoon.

Päivän toisessa ja samalla viimeisessä ottelussa vastassa HauPa Haukiputaalta. Tilastonikkarit muistivatkin vastustajan toissa kevään Kokkolan kevätturnauksen välierästä josta finaalipaikka lähti Haukiputaalle 0-1 lukemin. Ottelu alkoi Lujan osalta perinteisesti maalipaikkojen tuhlailulla. Tämä näkyi välittömästi tulostaululla negatiivisesti vastustajan rokottaessaan paikoistaan siirtyen 0-2 johtoon. Toisella puoliajalla Luja kuitenkin heräsi taisteluun paukutellen taululle 5-2 voittolukemat lähes fanaattisten fanien heräillessä ja availlessaan kivasti äänijänteitään.

Sunnuntaiaamun ensimmäisessä ottelussa panoksena käytännössä jatkopaikka kirkkaimpia mitaleja ajatellen. Vastassa betoninkova Espoon Palloseura joka oli sijoittunut viikko sitten yhdessä Suomen kovatasoisemmassa junioriturnauksessa HJK Cupissa kolmanneksi heti HJK:n ja Tampereen Ilveksen jälkeen. Videoanalyytikot eivät tietenkään paljastaneet tietojaan ennen ottelua ettei vain kenenkään puntit alkaisi tutista. Ottelusta muodostui todella tasainen taistelu. Maaleja tehtiin vuorotellen molempiin päihin tilanteeseen 2-2 saakka. Voitto kuitenkin karkasi Lujalta toisen puoliajan lopussa vastustajan tehdessä toisen kulmapotkumaalinsa ja voittaen ottelun näin ollen 2-3 lukemin.

Tässä vaiheessa kävi selväksi että alkusarjan viimeisessä ottelussa ei olisi enää panosta. Vastassa VPS Vaasasta joka kohdattaisiin myös pronssiottelussa myöhemmin iltapäivällä. Ottelu alkoi mukavasti Lujan saadessa heti ottelun ensi minuuteilla kolme maailmanluokan paikkaa jotka kuitenkin hukattiin heikkoon viimeistelyyn. Tämän jälkeen VPS teurasti Lujan 0-11. VPS maksoi siis tylysti kalavelat heinäkuisesta 13-2 tappiostaan.

Teltalla ei pahemmin hymyhuulia havaittu alkusarjan jälkeen. Poikien nauttiessa eväitään valmennusjohto raapusteli pelikirjaansa viilauksia. Uteliaitten pyytäessä lausuntoa edellisestä ottelusta valmennusjohto totesi ainoastaan että tappio oli hämäystä ja pronssiottelussa nähdään taas tuttu Luja. Vitsirinki pystyyn, vähän pystypainia märällä nurmikolla ja niin hymy palasi jälleen poikien huulille.

Pronssiottelu olisi siis uusinta edellisestä pelistä Vaasan Palloseuraa vastaan. Ottelu alkoi tasaisena jatkuen sellaisena aina loppuun saakka. Luja siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon pitäen johtoasemastaan kiinni aina toisen puoliajan puoliväliin saakka jolloin VPS tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Näihin lukemiin ottelun varsinainen peliaika myös päättyi. Edessä jälleen kerran rangaistuspotkukilpailu joka olisi Lujalle jo kolmas kuukauden sisään. Huolimatta siitä että Lujan maalivahti nappasi yhden rankkareista pronssit karkasivat VPS:n maalivahdin torjuessa vastaavasti kaksi Lujan laukauksista. Karvas nelossija siis kotiin vietäväksi.

Kiitos jälleen kerran kaikille mukana olleille pelaajille, toimihenkilöille sekä faneille jotka muutamaan otteeseen joutuivat kyseenalaistamaan tuomareiden syvyysnäköä jossa oli kieltämättä haastetta. Kiitokset isäntäjoukkueen kioskiin erinomaisista paikallisista kisamakkaroista jotka toivat mukavaa vaihtelua tuttuihin Nurmolaisiin tuotteisiin.

Luja P09 jatkaa kauttaan tulevalla viikolla kahdella 08 Piirisarjan ottelulla tiistaina ja torstaina.