Luja P09 toiseksi Messu Cupissa Kauhajoella
Julkaistu: 06.09.2020 00.00

Laihian Luja P09 on perinteisesti syyskuun alussa fiilistellyt osallistumalla johonkin lähiseudun turnaukseen. Tänä vuonna kohteeksi valikoitui Kauhajoella 5.9.-6.9. järjestettävä Messu Cup. Matkaan turnaukseen lähti tällä kertaa 10 innokasta pelimiestä. Uutuuden viehätystä ja jännitystä turnauksen alkuun toi huipputeltta joka tuurasi rippijuhlia viettänyttä joukkueen omaa sinistä telttaa. Jännittävä alku turnaukselle siis.

Auringonpaisteen ja sadekuurojen vuorotellessa Luja käynnisteli turnausta Haapajärven Kiiloja vastaan. Kiilat olikin Laiialaisille uusi tuttavuus. Joukkueen videoanalyytikoilta saatujen ennakkotietojen perusteella vastustajan tiedettiin pelaavan hyvää jalkapalloa Pohjois-Suomen 08-sarjoissa. Liekö analyytikkojen taustatiedoista ollut apua mutta Luja hallitsi ottelua muutamaa vastustajan terävää vastahyökkäystä lukuun ottamatta voittaen ottelun lukemin 4-1.

Kovimman sadekuuron iskiessä Kauhajoelle, Lujan pelaajat viettivät mukavaa lounastaukoa sateelta suojassa valmistautuen turnauksen toiseen otteluunsa. Vastassa ottelussa Alavuden Peli-Veikot. Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni mukavasti Lujan hallinnassa. Toisella puoliajalla valmennusjohdon kokeillessa ”paria juttua” vastustaja pääsi peliin mukaan. Vastustajan loppurynnistyksestä huolimatta ottelusta kirjattiin 4-2 voittolukemat Laihialaisille.

Päivän viimeisessä ottelussa vastassa isäntäjoukkue Kauhajoen Karhu joka oli ennestään tuttu mm. edelliskauden Pohjanmaan Talvisarjasta. Tässä pelissa ei jäänyt epäselvyyttä kuka ottelua vie. Luja liikutteli palloa ketterästi ja taululla komeilivat ottelun jälkeen 7-0 lukemat Lujalle. Ensimmäisen päivän tulokset tiesivät sitä että seuraavan päivän ensimmäisestä ottelusta Lujalle riittäisi tasapeli suoraan finaalipaikkaan.

Sunnuntaiaamu Kauhajoella valkeni hieman pahaenteisissä tunnelmissa. Joukkueen lainaama huipputeltta oli yön aikana painunut tuulen ja sateen voimasta kasaan. Joukkueen taustoista löytyneiden eri alojen huippuammattilaisten avulla teltta oli kuin ihmeen kaupalla jo ennen alkulämmittelyjä korjattuna.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa jo hieman tutumpi joukkue BK-48 Vaasasta. Ottelu käynnistyi mukavasti Lujan siirtyessä nopeasti johtoon ja halliten ensimmäistä puoliaikaa. Liekö hyvänolon tunne tai huoli huipputeltan kunnosta häirinnyt pelaajien keskittymistä mutta Lujan kahden maalin johto suli toisella puoliajalla ottelun päättyessä tasalukemiin 3-3. Kuten ennakkoon oli tiedossa tulos riittäisi Lujalle finaalipaikkaan.

Finaalissa vastaan asettui lauantain ensimmäisestä ottelusta tuttu Haapajärven Kiilat. Ottelun alusta kävi selväksi että HK oli sisuuntunut eilisestä tappiosta. Vastustaja prässäsi todella korkealta ja pelasi erittäin aktiivista peliä siirtyen 1-0 johtoon ensimmäisen puoliajan alussa. Luja sai juonesta kiinni ja tasoittaen ottelun vielä ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika olikin sitten Lujan hallintaa. Maalipaikkoja sateli mutta laukaukset viuhuivat jälleen kerran ohi maalin. Kun paikoista ei saatu aikaiseksi yhtäkään maalia siirryttiin tasalukemista suoraan rangaistuspotkuihin. Rankkareissa jatkui sama kaava kuin toisella puoliajalla ja Lujan laukauksista kaksi kolmesta viuhuivat ohi maalin. Haapajärven Kiiloille siis ansaittu turnausvoitto Lujan tyytyessä tällä kertaa hopeisiin mitaleihin.

Vaikka hävityn finaalin jälkeen mieli onkin maassa niin tästäkin turnauksesta kannattaa kaikkien ottaa mukaan mukavat yhdessä vietetyt hetket ja esimerkiksi huipputeltalla jaetut hyvän maunkin rajoja koetelleet puujalkavitsit.

Kiitos mukavasta viikonlopusta kaikille. Erityiskiitos huippuammattilaisista koostuneelle telttaryhmälle sekä faniryhmä ”röyhkeille jundeille” joiksi Laihialaiskannattajia kutsutaan intellektuelleissa kaupunkilaispiireissä. ”Röyhkeät jundit” jaksoivat kannustaa omiaan koko turnauksen ajan ja finaalissa kuultiinkin muutama yksittäinen maailmanluokan äänenavaus joilla olisi käyttöä myös paikallisessa kirkkokuorossa.

Luja P09 jatkaa kauttaan tulevalla viikolla kuudella Piirisarjapelillä eri ikäluokissa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Turnausmatkat jatkuvat heti seuraavana viikonloppuna kun Luja P09 osallistuu Pietarsaaressa järjestettävään kutsuturnaukseen Eremenko Cupiin.