Luja P09 Talvisarja jatkui POP Areenassa
Julkaistu: 08.03.2020 00.00

Nollaysipoikien Talvisarja sai jatkoa 7.3. Laihian POP Areenassa kun järjestelyvuorossa tällä kertaa oli Laihian Luja. Odotukset tapahtuman onnistumiselle olivat korkealla koska äitien lupaus järjestää ”ennen näkemätön” kioski oli monella vielä tuoreessa muistissa. Heti alussa voitiinkin todeta että kioski oli iskussa. Intensiteetti oli korkealla kun asiakasvirrat alkoivat vyöryä kioskiin pelien alkaessa aamulla klo 9.00.

Kuten aiemminkin Talvisarjassa mukana kotijoukkueen lisäksi SJK, VPS ja KPV. Luja osallistui turnaukseen kahdella ryhmällä, Sinisellä ja Valkoisella. Tällä kertaa Valkoinen pelasi ottelunsa aamupäivällä ja Sininen iltapäivällä. Aamun ensimmäisessä ottelussa Valkoista vastaan asettui VPS. Joukkuepalaverissa hämmennys oli melkoinen kun vastuuvalmentaja ilmoitti luopuneensa Geishavihkosta ja korvanneensa sen vastaavalla tuotteella. Liekö pojat saaneet tästä virtapiikin koska jo 10 sekunnin pelin jälkeen Luja siirtyi 1-0 johtoon. Lujan maalitahti ei laantunut missään vaiheessa ottelun päättyessä komeaan 6-0 voittoon.

Vastuuvalmentajan uutta vihkoa ihmeteltiin porukalla

Seuraavassa ottelussa vastassa KPV. Ottelu alkoi tasaisesti. KPV siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon komealla kaukolaukauksella. Luja sisuuntui tästä ja paukutti kuusi maalia putkeen. Ottelun lopussa KPV hieman kaunisteli lukemia lopputuloksen ollessa 6-3 Lujalle. Valkoisen viimeisessä ottelussa vastaan asettui SJK. Kahden ensimmäisen ottelun kovasta ja onnistuneesta prässipelistä ei ollut enää tietoakaan. Lujan pojat olivat ihmeissään SJK:n kovan prässin kanssa saaden maistaa omaa lääkettään. Ottelusta kirjattiin SJK:lle ansaittu 5-1 voitto.

Myös Sinisen ensimmäisessä ottelussa vastassa oli VPS. Heti ottelun alussa kävi selväksi että VPS on todella kova pala purtavaksi. Muutaman erittäin kovan yksilösuorituksen siivittämänä ottelusta kirjattiin VPS:lle 7-1 voitto. Toiseen otteluun KPV:ta vastaan Luja tuli uudella ilmeellä. Prässipeli toimi kohtuullisesti ja maaleja tehtiin vuorotellen loppulukemien ollessa tasan 3-3. Viimeisessä ottelussa SJK:ta vastaan peli oli pelattu ensimmäisen puoliajan jälkeen. SJK paukutti taululle 5-1 lukemat ja toinen puoliaika oli kosmetiikkaa.

Päivän saldona kaksi voittoa, tasapeli ja kolme tappiota. Tuloksellisesti ja pelillisesti päivän voidaan todeta olleen kohtuullinen. Paljon hyviä asioita mutta paljon myös harjoiteltavaa. Päivän ehdoton onnistuja oli kuitenkin kioski joka keräsi kehuja ympäri Etelä- ja Keski-Pohjanmaan.

P09 Talvisarjan viimeinen pelitapahtuma pelataan perinteisesti huhtikuussa Elisa-Stadionilla kun järjestelyvuorossa on VPS. Luja P09 jatkaa kauttaan osallistumalla 14.3. yhdellä ryhmällä P10 Talvisarjan turnaukseen Vaasassa jossa vastassa VPS, SJK ja Jaro.