P11 MessuCupin voittoon!
6.9.2020 13:11 Uutiset / P11

Kultaa!

P11-joukkueen kauden huipennus, Kauhajoen MessuCup, käynnistyi todella tuulisena ja sadetta enteilevänä lauantaisena aamuna Kauhajoen urheilukeskuksen nurmella.

Jännitystä oli ilmassa - edessä olisi joukkueen ensimmäiset 8v8 pelit - vieläpä sellaisia joukkueita vastaan, joita vastaan emme olleet aiemmin pelanneet. Pienen etsinnän jälkeen löysimme oikean kentän, pistimme leirin pystyyn ja samalla tiirailimme innolla jo käynnissä olevaa peliä. Mutta, mutta - mitäs kummaa - kentällä pelataankin 5v5 peliä. Tässä kohtaa alkaa joukkuejohdon, valkkujen ja vanhempien kesken ällistynyt pajatus - mitä ihmettä? Etsimme käsiimme Kauhajoen joukkueen vastuuhenkilön ja tosiaan - muut joukkueet ovat keskenään sopineet, että pelataankin 5v5 turnaus - hupsista keikkaa, meille vain unohtui ilmoittaa. No niin - poikia on 13 kpl eli kolme kentällistä 5v5 peleihin. Poikia harmittaa, vanhempia harmittaa, valkkuja harmittaa - kaikkia harmittaa. Noh, vahinkoja sattuu, ei auta. Valmennus pistää rivit suoriksi ja fläppitaulun laulamaan - ei muuta kuin pika-pikaa suunnitelmat uusiksi.

Ensimmäinen peli vihelletään käyntiin. Vastassa on Kurikan Ryhti.Ensimmäisenä verkkoa laulattaa Isonkyrön vahvistuksemme Touko Raunio, jonka suorastaan ilmiömäisiä suorituksia saimmekin seurata päivän mittaa useampaan otteeseen. Pojat tahkovat maaleja tasaiseen tahtiin: maaliverkoa heiluttaa vuorollaan Aalto, Ebong, Maijala, (tässä kohtaa mammojen FB live-striimaus veti maalintekijälistan hetkeksi sekaisin), Kolmonen, Herlevi, Tamssi ja viimeisimpänä joukkueemme tämän kesän tulokas, ensimmäistä kertaa peleihin osallistuva Julius Seppänen! Joukkueenjohtajat on kaniksella ja mammat hihkuvat - upeaa!!! Varmasti ikimuistoinen hetki niin Juliukselle kuin kannustusjoukoista löytyvälle Jukka-isällekin! Se, mihin kiinnitämme huomiota pelin aikana erityisesti on poikien todella upea syöttelypeli - miten mahtavasti pojat onkaan kesän aikana kehittyneet! Lopputulemana Kurikka kaatuu maalein 10-4. Jes!

Toisessa pelissä vastaan asettuu Teuvan Pallo. Nyt onkin kentällä vääntöä jo enemmän ja tilanteet on sen verran tiukkoja, että maalintekijöistä ei ole kannustusjoukoilla enää tietoa - verkot viuhuvat tasaiseen tahtiin suuntaan ja toiseen. Kesken pelin alkaa tulla vettä - onneksi leiri on kunnossa ja jaoston teltan alle saadaan kamat turvaan ja pojat pääsevät sateelta suojaan vaihtojen ajaksi. Teuvan pojat pelaavat kovaa ja Lujan pojat eivät oikein pääse kovatempoiseen peliin mukaan niin hyvin kuin pitäisi. Lopputulemana niukka tappio 5-4.

Tässä kohtaa on ruokapaussin ja taktiikkapalaverin aika. Suuntaamme porukalla paikalliselle ABC:lle murkinoimaan, kuivattelemaan ja lataamaan akkuja. Pojat nauttivat toistensa seurasta ja ABC:n leikkipaikalle olisi pojilla vielä kova hinku. Kova totuus kuitenkin on, että yläikäraja 8 on suurimmalla osalla jo ylitetty, ei auta. :-D Poikien hengaillessa osa valkuista ynnäilee aamun tuloksia - seuraavaksi vastaan on asettumassa Kauhajoen Karhu, joka on pelannut tappiottoman aamupäivän ja voittanut myös Teuvan Pallon komein lukemin. Se on meillä nyt pakkovoiton paikka ja sittenkään ei finaalipaikka ole vielä varma.


Ruoat on syöty, kahvit ja teet on juotu, joten ei muuta kuin nenä kohti takaisin viheriöitä. Peli vihelletään käyntiin ja heti alusta alkaen on selvää - nyt pelataan tosissaan! Kauhajoki painaa päälle armottomasti - kroppaa käytetään ja kovaa, vedot on upeita ja verkko heiluu jälleen molemmissa päädyissä sellaista vauhtia, että huutojoukot eivät pysy laskuissa mukana enää sitten millään. Tunteet käyvät kuumina molemmilla puolin ja kannatusjoukkojen äänihuulet on koetuksella - "Hyvää taistelua!" Hyvä, pojat, mahtavaa taistelua!" kaikuu kentän laitamilta - tuuli vie varmasti huudoista suuren osan mennessään, mutta jälkikäteen saamme palautetta, että kyllä se ääni kuului jopa kentän toisellekin laidalle. Mahtava tunnelma ja jalkapalloa parhaimmillaan! Kentällä pelataan kovaa ja kannatuspuolella on kohtapian nitroille tarvetta. Huikea jännitysnäytelmä päättyy Lujan 9-8 voittoon ja näin ollaan askel lähempänä finaalipaikkaa.

Teuvan Pallo ja Kurikan Ryhti jäävät vielä ottamaan mittaa toisistaan - pelin jälkeen selviää, kuka menee finaaliin ja kuka ei.

Tässä kohtaa meidän joukot suuntaavat herkuttelemaan - osa takaisin ABC:lle ja osa turnauskioskille. Katselemme poikien paussieväitä vähän huolissamme - miten mahtaa pojat jaksaa juosta viimeisessä pelissä, kun välipalaksi on vedetty pullaa ja limpparia. No, nämäkin jutut kuuluvat päivään ja ovat pojille myös niitä päivän kohokohtia. Valkkujen kahvitellessa Kauhajoen valmentaja tulee sanomaan heille, että finaalissa otetaan revanssi - se on Lujan pojat vastaan Kauhajoen Karhu, jota ei muuten ennen edellistä peliä oltu kaadettu kesän aikana vielä kertaakaan! Ennen peliä kylmälaukusta kaivetaan pojille vielä kunnon evästä - nyt pitää olla täysi latinki kentällä!

Valkut hiovat viimeisiä suunnitelmia ja poikia tsempataan. Mikä on tärkeintä seuraavassa pelissä? Vastauksia heitellään: "Voitto", "Maalit"- no, nekin on kivoja, mutta viimeisenä saadaan se vastaus, mitä on haettu: "Että on hauskaa". Tällä fiiliksellä lähdetään kohti suurta taistelua!


Kannatusjoukot huokailevat tässä kohtaa, että ääni ei meinaa enää muuta kuin pihistä, mutta nou hätä - Essi on nappaissut Fisherman´s friendejä (ei maksettu mainos :-D) mukaan ja niiden avulla sitten availlaankin äänihuulia uuteen taistoon. Pohdimme myös, että oivoi kun jännittää niin, että niitä nitroja tarvitaan kohta ihan oikeasti - Kauhajoen pojat on varmasti sisuuntuneet äskeisestä tappiosta ja tulevat vyörymään päälle entistä kovemmin. Allekirjoittanut jopa pohtii, että menee autoon odottelemaan tuloksia - ei tätä jännitystä yksinkertaisesti kestä!

Vihdoin peli vihelletään käyntiin ja onhan se Kauhajoki hionut strategiaansa - jostain on Karhu kaivanut kentälle lisää vahvistuksia ja myllytys on armotonta. Peli on todella tasaista, mutta ei auta - erätauolle mennään 2-0 tappioasemassa. Valmentajat pitävät viimeiset tsemppauspuheet pojille ja toisen erän käynnistyessä verkko heiluu vihdoin ja viimein myös Kauhajoen päädyssä Ebongin tuulettaessa villisti tekemäänsä Lujan pelin avausmaalia. Heti perään heilahtaa verkko toisenkin kerran Kauhajoen päädyssä ja sitten se onkin menoa - Lujan poikia ei pidättele enää mikään! Peli päättyy huikean taistelun jälkeen meille lukemin 6-4 ja koko joukkueen ja myös vanhempien riemu on rajaton! VOITTO!!!


Hieno päivä - kertakaikkiaan! Joukkueen WhatsApp-ryhmä laulaa - kuvia ja videoita postaillaan ja riemu on rajaton! Huikea päivä! Huikeat pojat, huikea valmennus ja huikeat kannatusjoukot - hyvä meidän joukkue!!! Seuraavana aamuna useammassakin kodissa pienet pörröpäät nousevat sängyistään iloinen hymy kasvoillaan - me voitettiin - ja pidettiin hauskaa!!!


   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Syyskuu   »
Kategoriat