Luja 08-09 Pori Cupissa 22.7.-24.7.
26.7.2021 11:29 Uutiset / P08/09

Luja kolmas ja kahdeksas Pori Cupin 08- / 09-kilpasarjassa

Lujan 08-09 pojat osallistuivat 22.7. – 24.7. järjestettyyn Pori Cupiin kahdella peliryhmällä. Sääennusteet näyttivät mukavilta ja kun vielä tiedustelijat kertoivat että kentät ovat hyvässä kunnossa niin lähtökohdat onnistuneelle turnausmatkalle olivat jälleen olemassa.

Lujan peliryhmät osallistuivat turnauksen 08- sarjaan sekä 09- kilpasarjaan. Molemmissa sarjoissa oli ilmoittautuneena neljä joukkuetta ja turnausta edeltävällä viikolla järjestäjä ilmoitti että nämä sarjat yhdistetään. Tämä tarkoitti sitä että ikäluokat pelaavat alkulohkot omina alkusarjoinaan jonka jälkeen lohkojen kaksi parasta pelaavat loppusarjan sijoista 1-4 ja lohkojen kolmas ja neljäs sijoista 5-8. 08-Poikien alkusarjassa pelasivat Lujan lisäksi Tampereen Ilves, Porin Jazz sekä Karhu-Futis/Jazz YJ. 09-poikien alkusarjan muodostivat KJP Kouvolasta, Porin Jazz, NoPS Nokialta ja Laihian Luja.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa 08-ryhmää vastaan asettui Tampereen Ilves. Pelistä muodostui tasainen ja tiukan väännön jälkeen taululla komeili Lujan 2-1- voittolukemat. Heti perään viereisellä kentällä myös 09-ryhmä aloitti pelinsä KJP:tä vastaan voittaen ottelun 11-3. Hieno aloitus turnaukselle molemmilta ryhmiltä.

09-poikien toinen ottelu pelattiin välittömästi ensimmäisen jälkeen ja vastassa NoPS. Alun hankaluuksien jälkeen Luja korjasi mukaan tärkeän 5-1 voiton joka käytännössä varmisti paikan neljän joukkoon. 08-Poikien torstain päättävässä toisessa ottelussa vastaan asettui FC Jazz. Joukkueen analyytikot sekä videovalmennus totesivatkin hyvin pian että Jazzin joukkue pelaa Etelä-Suomen liigaa samoilla pojilla ja ovat menestyneetkin siellä kohtuullisesti. Kyseessä oli siis erittäin kova vastustaja. Jazzin tehdessä heti ottelun alkuun neljä maalia Lujan selkäranka katkesi ja ottelu päättyi lopulta Jazzin selvään voittoon 14-0.

Perjantain otteluiden käynnistyessä tilanne oli se että 09-pojat olivat varmistaneet jatkopaikan aamun ensimmäisen vastustajan Jazz 09 kanssa. Ottelu oli näin ollen merkityksetön mutta se ei kentällä näkynyt, ainakaan jos sitä mitataan keltaisten ja punaisten korttien määrällä. Molemmilta ulos yksi pelaaja punaisten korttien saattelemana ja voitto Jazzille 3-2 kovan loppukirin ansiosta. Jos ysien päivän ensimmäisessä ottelussa ei ollut panosta niin kasien ottelussa sitä olikin sitten sitäkin enemmän. Ottelun voittaja selviytyisi lohkokakkosena neljän parhaan joukkoon. Videoanalyytikot ja taktiikkavalmennus saivat jälleen ihmeteltävää kun puhelinkioskin kokoisia karvanaamoja alkoi marssia kentälle. Pian selvisi että kyseessä on Karhu-Futiksen/Jazzin -07 syntyneiden poikien haasteryhmä joka oli ujutettu 08-sarjaan. Kova taistelukaan ei auttanut fyysistä ylivoimaa vastaan ja tuloksen 9-1 tappio ja lohkon kolmossija.

Alkusarjojen tulokset tarkoittivat sitä että 09-poikien pelit jatkuvat sijoista 1-4 ja ensimmäisessä loppusarjan ottelussa vastaan asettuisivat Karhu-Futiksen jättiläiset. Ottelu alkoi sensaatiomaisesti Lujan tehdessä johtomaalin kahdeksassa sekunnissa ja lisää seurasi Lujan siirtyessä nopeasti 3-0 johtoon. Toisesta puoliajasta muodostui selviytymistaistelu jättiläisten jahdatessa pikkupoikien kolmen maalin johtoa. Jahti ei tuottanut tulosta Lujan voittaessa ottelun 3-2. 08-Poikien pelit jatkuivat sijoista 5-8 ja ensimmäisessä ottelussa vastassa KJP Kouvolasta. Ottelu oli alusta loppuun saakka tasainen lopputuloksen ollessa 1-1. Todettakoon että Lujalla oli vähintäänkin erinomaiset paikat ratkaista ottelu mutta pallo ei tällä kertaa pomppinut Lujalle suotuisasti.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa 08-ryhmällä vastassa NoPS. Vastustajan tehdessä kuusi maalia Lujan kahta vastaan ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. 09-Pojilla vastassa Jazz 08 joka oli kulkenut voitosta voittoon murskaten vastustajansa. Jazz paukutteli nopeasti taululle 4-0 johtolukemat. Toisen puoliajan takaa-ajo ja totaalihallinta ei tuottanut riittävää tulosta Lujan hävitessä ottelun niukasti 6-4. Liekö molemmilla ryhmillä ollut vielä unihiekkaa silmissä?

08-poikien turnauksen viimeinen ottelu oli heti edellisen perään ja vastassa uusintaottelussa turnauksen ensimmäinen vastustaja Tampereen Ilves joka oli selkeästi tullut hakemaan revanssia aikaisempaan tappioonsa. Ottelu päättyi Lujan 6-2 tappioon joka tarkoitti samalla turnauksen kahdeksatta sijaa. 09-Poikien viimeisen ottelun panoksena turnauksen kakkossija ja vastassa Jazz 09 josta lähdettiin hakemaan revanssia alkusarjan tappiolle. Ottelusta muodostui tasainen ja kova taistelu joka päättyi kuitenkin Lujan kannalta harmilliseen 4-1 tappioon ja turnauksen kolmanteen sijaan. Erittäin hieno saavutus kovassa seurassa mutta se ei tappion hetkellä poikien mieltä pahemmin lämmittänyt.


Täytyy muistaa että pelit ovat turnauksessa vain yksi osa hienoa turnauskokemusta. Yhdessä tekeminen pelien ulkopuolella niin poikien kuin vanhempienkin kesken on näiden tapahtumien suola. Oli sitten kyseessä yhdessä syöminen, fribaaminen tai ”Ängri pööds puistossa” kiipeileminen niin nämä muistot jäävät pojille mieleen todella pitkäksi aikaa.


Jälleen erityiskiitos uskolliselle faniryhmälle joka jaksaa kannustaa ja laulaa tapahtumasta toiseen. Faniryhmä ei hämmentynyt edes Porilaisista mielensä pahoittajista jotka eivät pidä omiensa kannustamisesta varsinkaan laulamalla. Tämä toki oli kokeneimmilla Porin kävijöillä entuudestaan tiedossa ja ei siitä sen enempää.


Poikien sarjapelit jatkuvat heti keskiviikkona 28.7. jatkuen aina syyskuun loppuun saakka. Seuraava turnausmatka 08-09 ryhmällä on 21.8.-22.8. jolloin joukkue matkustaa Jyväskylään Comets Cupiin.

Mukavaa loppukesää toivottaa Luja 08-09

   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Toukokuu   »
Kategoriat