T13/14 -joukkueen menestyksekäs kausi päätökseen
13.9.2021 20:49 Uutiset / T13/14

Juniorcup voittopokaali 2021.

Pitkä, lämmin ja ennen kaikkea menestyksekäs kesäkausi saatiin tyttöjen osalta päätökseen menneenä viikonloppuna. Alkukeväästä päätimme lähteä kesäkauteen hakemaan jokaiselle tytölle sopivan haastavia pelejä, mikä aiheutti sen että kesäkaudella pelasimme useampaa eri sarjaa. Joukkueet ilmoitettiin molempien ikäluokkien Juniorcupeniin, osa T13- joukkueesta lähti pelaamaan myös oman ikäisten poikien sarjaa ja lisähaastetta haimme osallistumalla myös vuotta vanhempien tyttöjen piirisarjaan. Joten tekemistä, kalentereiden sovittelua ja reissaamista kesän aikana riitti enemmän kuin paljon. Sarjoihin osallistumisen lisäksi Wasa Football Cup otettiin ohjelmistoon, kuten myös SyysSemi -turnaus. Pitkä, erittäin menestyksekäs ja niin hieno kesä siis takana.

T14 (v. 2014 syntyneet) joukkue tahkosi koko kauden Juniorcupissa voitokkaasti voittamalla kaikki pelit kaksinkertaisessa sarjassa huimalla maalierolla 131-16! Tässä ikäluokassa ei vielä mitalipelejä pelattu, mutta tyttöjen saldo kesän peleistä ei jätä arvailujen varaan mikä joukkue sarjaa hallitsi suvereenisti. Tytöt osallistuivat voitokkaasti myös Junnuliigaan, mistä saatiin lisäpelejä ja kokemusta tytöille. Wasa Football Cup ei myöskään jättänyt arvailujen varaan tyttöjen iskukykyä. Turnauksessa tytöt pelasivat 6 peliä, joista saldona 5 voittoa ja 1 tasapeli maalieron ollessa 31-2. Huikean hieno kesä siis näillä nuorilla tytöillä takana!

T13 (v. 2013 syntyneet) joukkue lähti kauteen odottavin tunnelmin, olihan osa tytöistä ilmoitettu pelaamaan oman ikäisten poikien sarjaa sekä vuotta vanhempien tyttöjen piirisarjaa. Jännitystä oli siis ilmassa. Juniorcupenissa tytöt pelasivat erinomaisen alkusarjan, minkä myötä paikka aukeni jatkopeleihin. Puolivälieräottelu käytiin hyvin tasaisissa merkeissä maalien suhteen. Takana oli edellisenä päivänä SyysSemi -turnauksen 8 peliä yhden päivän aikana, joka varmasti painoi tyttöjen jaloissa. Uurastus palkittiin ja ottelu päättyi tyttöjen 2-1 voittoon FC Sportista. Riemu oli rajaton, kun voiton myötä tie aukeni kohti mitalipelejä.

Välierässä vastaan asettui I-JBK kotikentällään. Välieräpelin kulku kuvasi hyvin kesän tapahtumia, periksi ei annettu missään vaiheessa ja usko omaan tekemiseen pysyy, tapahtui kentällä mitä tahansa. Välieräottelussa I-JBK meni aina maalin johtoon tilanteeseen 3-3 saakka, mutta tyttöjen päät eivät painuneet, vaan kova taistelu tuotti tulosta ja viimeisellä minuutilla riemu repesi tyttöjen tehdessä voittomaaliksi jääneen 4-3 maalin. Pienet voitontanssit loppuvihellyksen kuuluessa ja katseet heti seuraavaan peliin eli Juniorcupenin finaalipeliin. Voitolla olisi kultaa ja kunniaa tarjolla. Loppuottelussa vastaan asettui Sundom IF. Finaalissa heti ensi minuuteista lähtien ei ollut epäselvyyttä, kumpiko joukkueista vie peliä. Lujan tytöt tekivät sellaiseen tahtiin maaleja, ettei vastustajalla ollut mitään mahdollisuuksia. Loppulukemat olivat peräti 13-1 Lujan tytöille. Siitähän se riemu sitten repesi. Suurta pokaalia päästiin nostamaan ja kultamitaleita asettelemaan kaulaan!!

Aiemmin kesän alkupuolella Wasa Football cupissa T13 tytöt pelasivat kahden päivän aikana 6 peliä voittaen selkeästi kaikki pelit.

Vuotta vanhempien tyttöjen piirisarjassa nämä tytöt pelasivat yhteensä 12 peliä. Näistä tuloksena oli 9 voittoa, yksi tasapeli ja 2 tappiota. Ei paljon paremmin olisi voinut tämäkään sarja mennä!

Poikien sarjaan lähdettäessä oli hyvin tiedossa, että kesän mittaan tulee hyvin fyysisiä pelejä, kovia kamppailuita ja varmasti myös tappioita. Näitä sitten kesän mittaan myös nähtiinkin. Kovalla fyysisellä kunnolla ja aktiivisella pelitavalla tytöt pystyivät haastamaan jokaisessa kesän pelissä erittäin hyvin myös oman ikäluokkansa pojat. Lopullisessa sarjataulukossa tyttöjen sijoitus oli sarjan keskivaiheilla. Sarja palveli erinomaisesti niitä ajatuksia mitä ennen kautta oli, kovia vastuksia, kovia pelejä mutta niihin vastaamalla kehitys menee valtavasti eteenpäin ja iloisena sai monella paikkakunnalla seurata kun vastustajajoukkueet ihmettelivät positiivisessa mielessä tyttöjen otteita.

Ennen kauden päättävää Norvalla Cupia ohjelmassa oli vielä perinteinen SyysSemi -tyttöturnaus Seinäjoella. Suunnitelmissa oli lähteä sinne kahdella joukkueella T8 -sarjaan, mutta perinteinen koulujen alkuviikkoihin ajoittuva syysflunssakausi muutti suunnitelmia. Alun perin molemmille joukkueille olisi ollut ohjelmassa yhden päivän aikana 4 peliä. Flunssa kaatoi tyttöjä sen verran, että ei ollut mahdollisuutta lähteä matkaan kuin yhdellä joukkueella. Sarjaohjelman muuttaminen olisi mennyt hyvin vaikeaksi, joten sovimme järjestäjän kanssa että pelaamme yhdellä joukkueella nämä molempien joukkueiden pelit, eli pelejä tulisi yhteen päivään peräti kahdeksan. Hurja määrä yhdelle päivällä kun vastustajat ”selvisivät” neljällä pelillä. Tämä ei meidän tyttöjä lannistanut, vaan taistelu oli mitä mainiointa läpi turnauksen. Lopputuloksena turnauksesta 7 voittoa ja viimeisestä pelistä turnauksen ainoa tappio. Ihan uskomaton suoritus tytöiltä!!

Norvalla Cupissa T14 joukkue pyöritteli kesän aikana totutulla tavalla vastustajansa voittaen kaikki ottelut. T13 joukkue koki yhden tasapelin, muut ottelut päättyivät jälleen voitokkaasti. Norvalla Cupin perinteinen sadekeli ei tänäkään vuonna jäänyt kokematta, mutta siitä huolimatta tytöillä tuntui olevan todella hauskaa turnauksessa.

Lisäksi on vielä mainittava, että T13/14 -joukkue valittiin yhteistyössä FC Sportin kanssa Uefan Playmakers -ohjelmaan, minkä kautta jalkapallon pariin pyrittiin saamaan myös 2015 -syntyneitä tyttöjä. Kevään ja kesän aikana tavoitteessa onnistuttiin erinomaisesti ja uusia tyttöjä ollaan saatu jalkapallon pariin tähän mennessä jo toistakymmentä. Tämän ikäluokan rekrytointiin tullaan panostamaan merkittävästi ennen talven harjoituskauden alkamista ja suunnitelmissa on, että joukkue olisi pelikentillä ensi kesänä kauden alkaessa. Tällä panostuksella toivottavasti turvataan omalta osaltamme tyttöfutiksen ja juniorijalkapalloilun jatkuvuus Laihialla myös tulevaisuuteen.

Pitkä on kausi ollut, mutta sitäkin hienompi ja menestyksen täyteinen. Nyt on aika hengähtää hieman ja sekä ladata akkuja tulevaan harjoituskauteen. Kultamitalijuhlat odottavat myös nurkan takana!

Lopuksi vielä suuret kiitokset jokaiselle tytölle sekä heidän vanhemmilleen, on ollut aivan mahtava seurata niin tyttöjen kuin vanhempienkin aktiivisuutta joukkueiden ympärillä!


   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Toukokuu   »
Kategoriat