Markku Peurala luotsaa lentopallojaostoa
26.10.2021 20:53 Uutiset / Jaosto

Markku Peurala virittelee striimauskameraa paikoilleen ennen pelin alkua

Lujan lentopallojaosto kokoontui hiljattain kuluvan lentopallokauden toiseen kokoukseen. Lentopallojaostossa on mukana edustaja jokaisesta joukkueesta ja sen puheenjohtajana on toiminut elokuun alusta lähtien Markku Peurala. Hän on Isojoelta kotoisin oleva, laihialaiseen elämänmenoon solahtanut perheenisä.

Lentopallojaosto on yhdessä viemässä eteenpäin koko Lujan lentopallotoimintaan vaikuttavia asioita. Näkyvimpinä seikkoina tietenkin yhteiset toimintaraamit, kausimaksut, toiminnan varmistaminen sekä kauden päätöstilaisuus. Koronan vaikutuksesta myös lentopalloilijoiden harrastustoimintaan tuli paljon haasteita ja yhteinen asioista sopiminen onkin viimeisen vuoden aikana ollut erityisen tärkeää. Jaoston jäsen toimii linkkinä joukkueen suuntaan ja osallistuu yleensä hyvinkin aktiivisesti oman joukkueensa toimintaan, varmistaen samalla tiedon kulkemisen joukkueen ja jaoston välillä.

Lentopallojaostossamme on siis edustus jokaisesta joukkueesta, joita tällä hetkellä on yhteensä 11 juniorijoukkuetta sekä lisäksi naisten ja miesten joukkueet. Tyttöjen lentisjoukkueita löytyy Lujassa jokaisessa ikäryhmässä F-junnuista aina A-tyttöihin saakka. Poikajoukkueissa on nähtävissä valtakunnallinen kehitys, harrastajamäärät ovat kovin alhaiset eikä Laihia tee tästä poikkeusta. Lentisjoukkueet löytyvät valtakunnallisessa sarjassa pelaavista C-pojista sekä alueellisesti pelaavista pikkujunnuista E- ja F-sarjoissa. Lentopalloharrastuksen aktiivisuus junioripuolella on nähtävissä parhaiten valtakunnallisissa sarjoissa C-junioreista ylöspäin. Poikajoukkueiden lukumäärä C-sarjassa eli 13-15 vuotiaiden ikäluokassa on 39, kun vastaavasti C-tyttöjä pelaa tässä samassa sarjassa 111 joukkuetta. Vastaava kehitys jatkuu tästä ikäluokasta ylöspäin tyttöjoukkueiden kaksin- tai kolminkertaisena määränä. Huoli poikien karkaamisesta lajin ulkopuolelle ei ole yksin Laihialla.

Lentopallojaoston puheenjohtaja esittäytyy

Lentopallojaoston puheenjohtajan nuija on siirtynyt tänä syksynä Markku Peuralalle. Markku on toiminut joukkueensa JoJona jo kaksi kautta. Puheenjohtajapesti siirtyi jaostossa eteenpäin Lauri Sompin toiveesta, niin ettei mikään virka jumittuisi yksille hartioille liian pitkäksi aikaa.

Markku, kuka olet ja mistä tulet?

Nimeni on Markku Peurala ja olen asunut Laihialla perheeni kanssa noin kahdeksan vuotta. Kotoisin olen Isojoelta. Vanhin lapsi Maria pelaa lentopalloa C-tyttöjen joukkueessa. Oma kiinnostus lentopalloon on herännyt juuri tyttären harrastuksen kautta ja Laihian Lujasta on tullut itselle ja perheelleni tärkeä osa elämää. Lentopallon lisäksi perheessä harrastetaan jalkapalloa, biitsiä ja yleisurheilua.

Omat harrastukset?

Harrastan lentopalloasioiden lisäksi maasto- ja maantiepyöräilyä. Minut löytääkin aika usein Kirstan poluilta.

Millä mielin kuluvaa kautta on aloitettu?

Onhan tätä odotettu, kun viime kausi meni Koronan takia lähes kokonaan ohi. Kausi on saatu ensimmäisten turnausten merkeissä käyntiin ja toiveet on korkealla, että lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä liikkuminen saavat jatkua normaalisti kauden loppuun saakka ja pääsemme turvallisesti nauttimaan turnaustapahtumista.


   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Toukokuu   »
Kategoriat