F-Pojat Etenee-leirillä
12.6.2022 13:00 Uutiset / F-pojat

F-pojat Etenee-leirillä Lapualla

Lujapesiksen F-pojat osallistuivat 10.6 -12.6 Lapualla järjestetylle Etenee-leirille joka oli järjestyksessään viides laatuaan. Tapahtuma on Satakunnan ja Pohjanmaan Alueiden yhteinen juniorileiri joka järjestetään alueiden kesken vuorovuosina. Lujan F-pojat osallistuivat Pelisarjaan jossa joukkueita oli mukana yhteensä yhdeksän.

Ottelut alkoivat perjantaina iltapäivällä Liuhtarin kentällä. Kenttäolosuhteet epätasaisuuksineen ja isoine kivineen antoivat Liuhtarin otteluille lisämausteen. Todettakoon että olosuhteet olivat kaikille joukkueille samat. Puiden alla heinikossa oli paljon risuja ja käpyjä jotka kiinnostivat poikia ennen ottelua kovasti.


Avausottelussa vastaan asettui naapurikaupungista Jurvan Liekki. Ensimmäinen vuoropari oli Lujalta erinomaista peliä ja vielä ennen Liekin viimeistä lyöntivuoroa Luja johti ottelua 10-3. Otteiden pehmentyessä Liekki paukutti seitsemän juoksua ja näin ollen ottelu päättyi sopuisasti lukemiin 10-10. Turnausmuotoisessa tapahtumassa pelataan kaksi vuoroparia joiden yhteenlasketut juoksut ovat ottelun lopputulos. Tämä siis erona normaaleihin sarjapeleihin.

Iltaottelussa nukkumaanmeno ajan lähestyessä kohdattiin vielä Vimpelin Veto jota arvailtiin ennakkoon todella kovaksi lyöntijoukkueeksi. Ennakkoarvailut osoittautuivat todeksi ja ottelun loppuessa taululla Vimpelin Vedon 16-6 voittolukemat.


Lauantaiaamun sarastaessa Lujan pojat siirtyivät Lapuan keskustan tuntumaan Pisko Areenalle jossa loput turnauksen pelit pelattaisiin. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa Aluesarjasta tuttu Seinäjoen Maila-Jussit joille oli kalavelkoja maksettavana parin viikon takaisesta tappiosta Pruukin kentällä. Kalavelat jäivät kuitenkin tällä kertaa maksamatta kun SMJ korjasi voiton 13-5 lukemin.

Tiedossa muutaman tunnin tauko ja otteluiden välissä hyvin aikaa tutustua paikalliseen kulttuuriin sekä nähtävyyksiin.


Päiväottelussa vastaan asettui Ulvilan Pesä-Veikot joka olikin sitten täysin uusi tuttavuus. Liekö pitkä tauko uuvuttanut pojat mutta ottelussa Luja oli täysin vastaantulija perusasioidenkin osoittautuessa haastaviksi. Ottelun loppulukemat Ulvilalle 19-9. Pisko Areenan vierestä kulkee junarata ja yksi pojista totesikin ottelun jälkeen että tavarajunassa oli 22 vaunua...

Lauantain viimeisessä ottelussa kohdattiin jälleen uusi tuttavuus kun Porin Pesäkarhut astelivat kiilan vastakkaiselle puolelle. Taistelusta muodostui tiukka ja hikinen lämpömittarin sekä tunteiden kohotessa huippulukemiin. Harmittavasti Pesäkarhut nousivat viimeisellä lyöntivuorolla yhdellä juoksulla Lujan ohi voittaen ottelun 9-8.

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena Lujan sotureiden astellessa Pisko Areenalle. Ilmassa oli aistittavissa urheilujuhlan lisäksi kovaa latausta kun Luja valmistautui viimeiseen otteluun Alajärven Ankkureita vastaan. Lauantain haasteet olivat muisto vain kun Luja rummutti viimeisessä ottelussa taululle 20-10 voittolukemat. Hieno päätös siis turnausviikonlopulle.Viikonloppu kartutti poikien pelikokemusta jälleen rutkasti. Lisäksi turnaus oli lähes kaikille ensimmäinen laatuaan ja kokemuksena siis ainutlaatuinen. Pelien lisäksi turnauksiin kuuluu paljon muutakin kuten edellä mainitut risut, kävyt, nähtävyydet ja tavarajunat.

F-poikien sarjapelit jatkuvat 18.6. Alajärvellä kun turnauksen viimeinen vastustaja Ankkurit pääsevät hakemaan revanssia Hoiskon koululla.


   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Heinäkuu   »
Kategoriat