Laihian Luja P11 Vaasa Footballcupissa 2022
14.7.2022 14:31 Uutiset / P11

Laihian Luja P11 Vaasa Footballcupissa 2022

Turnaus alkoi perjantaina kahdella pelillä. Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan tuttu vastustaja lähistöltä. Vastaan asettui Solf IK.

Pojille painotettiin pelata vain omaa peliä. Peli alkoi heti Lujan otteessa. Ensimmäisen pelin pojat hoitivat rutiinilla kotiin. Ottelu päättyi Lujan voittoon 0-3.

Toisessa pelissä vastaan asettui uusi joukkue, jota ei oltu kohdattu aiemmin. Eurajoelta oli vastustajaksi saatu EuPa.

Peli alkoi Lujan otteessa ja maalia yritettiin saada aikaiseksi, mutta siinä ei onnistuttu lukuisista yrityksistä huolimatta. Vastustaja sai myös hieman omaa peliään käyntiin ja lopulta ensimmäisen puoliajan lopuksi EuPa sai toimitettua pallon Lujan maaliin. Tauolla tsempattiin poikia ja muutettiin hieman ryhmitystä, että saisimme enemmän hyökkäysvoimaa.

Muutoksista huolimatta emme saaneet riittävästi organisoituja tai nopeita vastahyökkäyksiä ja vastustaja sai vielä rangaistuspotkusta viimeisteltyä loppulukemat 0-2. Tässä vaiheessa pettymys joukkueella oli suuri, kun hyvistä yrityksistä huolimatta ei onnistuttu saavuttamaan ottelusta voittoa. Sijoitus alkulohkossa jäi toiseksi.

Perjantain osalta pelit oli tässä vaiheessa pelattu ja jouduttiin odottelemaan miten muut joukkueet sarjassa pelaavat. Lohkokakkosia pääsisi 6kpl 16 parhaan joukkoon. Illalla selvisi, että jatkopaikka jäi lopulta yhden maalin päähän. Tiukkoja olivat erot tässä vaiheessa.Lauantaina pelit jatkuivat taistellen sijoituksista 17-20.

Ensimmäinen peli alkoi 10:20. Perjantain auringonpaisteen jälkeen sää oli hieman epävakaampi, mutta aurinko vielä paistoi. Ottelu oli taas uutta vastustajaa vastaan. Vastaan asettui Siilinjärveltä FC Siili Tykit. Ottelu saatiin vielä pelattua kuitenkin kuivassa säässä.

Ottelu oli aika tasainen ja molemmat joukkueet pitivät palloa omalla joukkueella suht 50/50. Molemmilla oli muutamia maalipaikkoja. Vaarallisin oli FC Siilillä. Pallo pyöri Lujan rangaistusalueella ja laukaus lähti maalia kohden, joka kuitenkin saatiin torjuttua maaliviivalta Leevi Vuorenmaan toimesta.

Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 0-0 tilanteeseen ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu oli todella tiukka, mutta Lujan maalivahti Jiri Verronen teki monta huipputorjuntaa ja potkaisijoista Timi Huhta 2x ja Leevi Vuorenmaa onnistuivat ja Luja voitti lopulta jännitysnäytelmän 3-2.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Tervarit-j Punainen. Taas oli mukava pelata uutta vastustajaa vastaan. Peli oli ensimmäisen puoliajan suhteellisen tasainen. Sää oli muuttunut sateiseksi. Oikeastaan välillä vettä tuli kuin saavista kaataen.

Muutamia hyviä maalipaikkoja oli Lujalla, mutta vastustaja onnistui omista maalipaikoista suuremmalla prosentilla.

Peli päättyi lopulta Tervareiden 0-5 voittoon, vaikka alussa peli vaikutti tasaiselta.

Lauantain osalta pelit olivat tässä. Illalla ohjelmassa oli vielä VPS-IFK Maarianhaminan jalkapallopeli. Pelin aikana oli mukava huomata kuinka innoissaan pojat olivat pelistä ja kannustus oli todella reipasta. Pelin jälkeen stadionilla järjestettiin vielä disco WFC osallistujille. Tanssiminen jäi pojilta vähemmälle ja pojat keskittyivät nimikirjoitusten metsästämiseen VPS:n edustuksen pelaajilta.

Sunnuntaina saimme vielä kohdata uuden joukkueen.

Viimeinen peli pelattiin hallissa ja tämä suosi meitä, kun alusta oli tuttu pojille. Turnauksen viimeinen vastustaja oli KJS Karkkilasta.

Peli oli lähes koko ajan Lujan hallinnassa, mutta vastustajalla oli todella hyviä puolustajia. Pääsimme muutaman kerran kokeilemaan maalintekoa. Koko turnauksen ajan joukkueelle oli painotettu, että pelin sumppuuntuessa peli pitää nopeasti levittää laitaan ja yrittää laidan kautta tulla maalille. Ottelun viimeisellä minuutilla pallo pyöri vastustajan rangaistusalueen tuntumassa, josta valmentajien iloksi pallo liikutettiin laitaan Joel Herlevin toimesta. Aapo Meskanen toimitti pilkun tarkasti pallon maalin edustalle, mistä Eetu Tamssi laittoi sen suoraan syötöstä maalin perukoille. Ottelu päättyi Lujan voittoon 1-0.

Turnauksesta jäi pojille paljon kokemusta, vaikka kirkkainta menestystä ei tullutkaan. Ensi viikolla jatketaan piirisarjan peleillä ja seuraavaksi joukkue suuntaa PoriCupiin.

Kuvat: Miia Raunio, Henna Vuorenmaa

Teksti: Vesa Vuorenmaa
   
Lisää uutisia
Laihian Luja
«  Elokuu   »
Kategoriat